tip 1 de leerder aan het stuur

Filter toggle

Laat de leerder zo veel mogelijk zelfstandig werken.

  • Bij NedBox zit de leerder aan het stuur. Hij kiest zelf de filmpjes, de artikels en de oefeningen die hij wil maken, volgens zijn eigen interesses. De gebruiker bepaalt zelf hoe hij de site binnenkomt: door op de foto’s te klikken, via de themapictogrammen of via de zoekfunctie. Verder beslist hij ook over de vaardigheden die hij wil oefenen en het soort oefening dat hij wil maken. Tot slot heeft hij nog de keuze om al dan niet ondersteuning te vragen in de vorm van ondertiteling of tekstverrijking.
  • U kunt als docent een begeleidende en ondersteunende rol opnemen. Wijs ook op de hulpmiddelen die NedBox biedt. Of gebruik extra hulpmiddelen, zoals een beeldwoordenboek, om het zelfstandig werken met NedBox te stimuleren.
  • NedBox is ook uitermate geschikt om te differentiëren naar leertempo, leerstijl en niveau. Leerders kunnen oefeningen kiezen naar eigen voorkeur en in hun eigen tempo oefenen. Op die manier vermeerderen de leerkansen van elk individu.
  • De oefeningen zijn ingedeeld naar niveau, van één tot drie sterren. Hierbij hebben de niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader tot inspiratie gediend. Eén ster komt grofweg overeen met beginnersniveau A1, twee sterren met beginnersniveau A2 en drie sterren met het drempelniveau B1 of hoger.