tip 1 de leerder aan het stuur

Filter toggle

Laat de leerder zelfstandig werken.

  • Bij NedBox zit de leerder aan het stuur. Hij kiest zelf de filmpjes, de artikels en de oefeningen die hij wil maken, volgens zijn eigen interesses. De gebruiker bepaalt zelf hoe hij de site binnenkomt: door op de foto’s te klikken, via de themapictogrammen  of via de zoekfunctie . Verder beslist hij ook over de vaardigheden  die hij wil oefenen en het soort oefening  dat hij wil maken. Tot slot heeft hij nog de keuze om al dan niet ondersteuning te vragen in de vorm van ondertiteling of tekstverrijking.
  • Individuele begeleiding geeft u de kans om op maat te ondersteunen. Bij NedBox zit de leerder aan het stuur; neem het dus niet over maar ondersteun waar nodig: bijv. een instructie verduidelijken, helpen met navigeren, ...
  • U kunt ook wijzen op de hulpmiddelen  die NedBox biedt. Of gebruik extra hulpmiddelen, zoals een beeldwoordenboek, om het zelfstandig werken met NedBox te stimuleren.
  • Naar aanleiding van wat er gebeurt op het scherm kunt u denkstimulerende vragen stellen die de leerder helpen bij het vinden van een oplossing. Als de leerder vastloopt of fouten maakt, is dat ook een leermoment.
  • NedBox geeft u de kans om te observeren en gericht te ondersteunen.